Mjesečni arhivi: studeni 2016.

KARDINALI SE BUDE. MOLIMO ZA NJIH

Hvaljen Isus i Marija!
Izgleda da četiri kardinala koji su “tražili jasnoću” dokumenta Amoris Laetitia, imaju plan za formalnu izjavu protiv Franje zbog hereze ili barem odstupanje od vjere. Kardinali slijede i rade po kanonskom procesu. Korak izrade ‘formalnog čina korekcije’ bi bio, prema klasičnoj teologiji i crkvenoj disciplini, proglasiti nekoga „formalnim heretikom”
kardinali
Nakon što se pridružio grupi od četiri kardinala u objavljivanju poziva Franji da razjasni teške pogreške u njegovoj apostolskoj pobudnici Amoris Laetitia kardinal Raymond Burke sada najavljuje da kardinali razmišljaju o “formalnoj korekciji” ako Franjo ne odgovori na njihova pitanja.
19. rujna kardinali su pisali papi o svojim zabrinutostima, ali kako nisu dobili odgovor nakon gotovo dva mjeseca, pismo su objavili javno Crkvi, tj. svima nama.
U razgovoru za National Catholic Register sa Edom Pentinom Burke govori o sljedećim koracima koji bi trebali uslijediti, ako papa ne bi riješio pitanja kardinalima. Pentinovo pitanje bilo je: “Što se događa ako papa ne reagira na vaš čin pravde i ljubavi, i propusti dati objašnjenje jasnog nauka Crkve koji se nadate postići?”
Kardinal odgovara: “Onda ćemo morati riješiti tu situaciju. Postoji, u tradiciji Crkve, praksa korekcije rimskog prvosvećenika. To je nešto što je očito vrlo rijetko. Ali, ako nema odgovora na ova pitanja, onda bih rekao da to povlači pitanje službenog čina korekcije ozbiljne pogreške. ”
Burke inzistira da u slučaju sukoba između pape i crkvene tradicije, tradicija je ta koja je obvezujuća. “Crkvena vlast postoji samo u službi tradicije” Burke objašnjava. „Mislim na odlomak iz Svetog Pavla u poslanici Galaćanima (1: 8): Ali kad bismo vam mi, ili kad bi vam anđeo s neba navješćivao neko Evanđelje mimo onoga koje vam mi navijestismo, neka je proklet! ”
ncregister.com/daily-news/cardinal-burke-on-amoris-laetitia-dubia-tremendous-division-warrants-action

Poznati slučaj pape heretika je slučaj pape Honorija I. Honorije nije adekvatno čuvao doktrinu vjere, što je vidljivo u pismima koja je poslao Sergiju, patrijahu Carigrada, odgovarajući na pismo koje je stiglo u Rim. Zbog toga je 681. papa Honorije I osuđen kao heretik i kažnjen anatemom.
„487: Pismo “Scripta fraternitatis”patrijarhu Sergiju iz Carigrada, god. 634.
Povodom tog i sljedećeg pisma postavlja se pitanje pravovjerja Honorija I., kojeg je 3. carigradski
sabor na svojoj 13. sjednici od 28. ožujka kaznio anatemom (*550 si). Pismo “Scripta fraternitatis”, pročitano je na 12. saborskoj sjednici, a sljedeće na 13. sjednici, na latinskom izvornom tekstu.“
H. Denzinger – P. Hunermann – Zbirka sažetaka vjerovanja definicija i izjava o vjeri i ćudoređu

Kardinali u slučaju Franje neće imati 50 godina da razmišljaju o njegovom krivovjerju, nego će morati djelovati brzo. Točno prije 6 godina 16. 11. 2010. Gospodin Isus je kroz Knjigu Istine dao Poruku:
PORUKA KARDINALIMA
Svojim kardinalima kažem ovo. Do kakvih uzvišenih visina ste došli da ste zaboravili Sakramente ili Istinu Mojih Učenja kako biste vodili Moje stado. Prizemljite se i slijedite Moje vodstvo. Neka vas ne ometaju neistine koje su obuzele čovječanstvo. Nemojte Me i vi zanijekati.
Pozivam vas sve da molite za Mog voljenog hrabrog Papu, posljednjeg pravog Papu. Vi, Moji učenici, zavedeni ste od strane prevaranta. On se je učinio poznatim u hodnicima Moje Crkve i njegovo zlo djelovanje dolazi do izražaja. Vi koji ovo vidite, nastavite gledati, ispred i iza sebe. Ukrast će vašu dušu, ako se predate njegovoj prevari.
Molim vas, molite za sve. Molite za Moje vodstvo. Molite za oprost i dopustite da vas ponovno vodim.
Onima koji dovode u pitanje ove upute, slušajte. Zašto ne bih na ovaj način komunicirao s vama? Sve sam vas naučio preko Apostola, koji su vođeni Duhom Svetim dali svijetu Moje Poruke, koje odonda žive. Vrijeme je blizu. Cijeli ste život molili za vodstvo. U ovom trenutku, pozivam vas da poslušate Moju molbu.

Vaš Božanski Spasitelj
Isus Krist

ZAJEDNIČKA PRIČEST S LUTERANIMA NIJE MOGUĆA

Hvaljen Isus i Marija!

sveta-euharistija

Kako smo upozoreni i do detalja upućeni kroz Knjigu Istine na koji način će grozota pustoši zavladati i kako i kada će svećenici početi uviđati Istinu, tako se sve skupa razvija i ostvaruje. Već se sada sve više svećenika i biskupa može čuti kako javno iznose svoje svjedočanstvo za Istinu. Primjerice ovaj svećenik:

RAZLOZI ZAŠTO ZAJEDNIČKA PRIČEST S LUTERANIMA NIJE MOGUĆA
Otac Brian Harrison, OS 1. studenog 2016

Zajednički prijedlog da rade na euharistijskom zajedništvu, koji su potpisali jučer u Lundu, Švedska, papa Franjo i predsjednik luteranske svjetske federacije (crkve članovi ove federacije, usput budi rečeno, uglavnom podupiru pobačaj i istospolni “brak”), je izuzetno zabrinjavajući. Sljedeće činjenice treba imati na umu:

1) Luterani ne vjeruju u Žrtvu Mise (koju je Luther sam stalno i virulentno mrzio kao đavolsku odvratnost). To nevjera je osuđena nepogrešivo s anatemom Sabora u Tridentu (DS 1751-1759 = Dz 948-956) – Presudom koju papa Pavao VI svečano potvrđuje u svojoj 1968. Vjeri Božjeg naroda ( ” Svečana Ispovijest Vjere – Credo“).

2) Luterani ne vjeruju u transupstancijaciju kruha i vina u Tijelo i Krv Kristovu. Ovo poricanje je također svečano anatemizirano od Tridenta (DS 1652 = Dz 884). Opet, Pavao VI svečano potvrđuje tu točku naše vjere u svojoj 1965. enciklici Mysterium Fidei i u 1968. “Credo”.

3) Oni vjeruju da Tijelo i Krv Kristova postaje prisutna u onom što ostaje kruh i vino, ali da ova vrsta prisutnosti u svakom slučaju prestaje čim je dijeljenje pričesti završeno. Osuđeno s anatemom od Tridenta (DS 1654 = Dz 886), a također opet Pavao VI u MF i 1968. “Credo”.

4) Logično iz gore navedenog, Luterani odbijaju pohranu preostalih Hostija u Svetohraništu nakon Mise. Osuđeno s anatemom od Tridenta (DS 1657 = DM 889), a također opet Pavao VI u MF i 1968. “Credo”.

5) S jednakom dosljednošću, Luterani odbijaju Euharistijsko klanjanje izvan Mise i Euharistijske procesije. Osuđeno s anatemom od Tridenta (DS 1656 = Dz 888), a također opet Pavao VI u gore navedenim dokumentima.

S najmanje pet anatema protiv luteranske hereze s obzirom na Euharistiju, nema osude Tridentskog Sabora ideje zajedničke pričesti s tom odijeljenom braćom. Ali to je samo zato što bi se ta ideja smatrala krajnje čudna i posve nezamisliva u to vrijeme, u stvari, nitko na obje strane nije ni razmišljao o tome, koliko mi znamo – a kamoli to predložio.
Neovisno o tome, zajednička pričest sa Luteranima (i drugim protestantima) je strogo zabranjena u Zakoniku kanonskoga prava. U rješenju koje je jasno povezano nerazdvojno sa Božanskim zakonom o važnosti primanja Tijela Kristova dostojno (usp I. Kor 11:. 27-30), Canon 844 # 4 pravila, kada čak ni u opasnosti od smrti, ne može ne – katolički kršćanin dobiti Pričest, osim ako on / ona “pokazuje katoličku vjeru u pogledu [ovog Sakramenta]”.
Franjine riječi i djela jučer u Švedskoj, dakle podižu izuzetno teška pitanja. Za mene je to izvan razumijevanja. Kako to može izbjeći odgovornost za konstituiranu izdaju naše vjere u središnjem otajstvu katoličkog bogoštovlja?

onepeterfive.com/6-reasons-why-lutheran-intercommunion-isnt-possible/

IZ OVOGA SE JASNO VIDI DA KATOLICI KOJI BUDU SLIJEDILI FRANJU OVIM PUTOM NEĆE VIŠE BITI KATOLICI, NEGO ĆE BITI ČLANOVI FRANJINE CRKVE KOJA NIJE CRKVA ISUSA KRISTA.